ГоловнаПолітика

Турчинов: до введення віз росіян в Україну будуть пускати тільки за біометричними паспортами

"Те, що у багатьох росіян немає біометричних паспортів, - їхні питання. Нехай замовляють".

Турчинов: до введення віз росіян в Україну будуть пускати тільки за біометричними паспортами
Фото: СНБО Украины

Секретар РНБО Олександр Турчинов підтвердив, що Україна посилить умови в'їзду для громадян Росії. Поки не будуть введені візи, пропуск через кордон буде дозволений тільки власникам біометричних паспортів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Необхідне ще технічне облаштування, щоб не створювати черги на кордоні, тому що не вистачає технічних коштів, щоб на 100% забезпечити це завдання. Але прикордонники над цим працюють, і вони нададуть буквально на наступному тижні свої розрахунки і вони формально вже готові розпочати цю процедуру", - сказав Турчинов у суботу в Харківській області.

Він підкреслив, що розглядає введення в'їзду за біометричними паспортами як тимчасовий захід, до введення візового режиму з Росією.

"Щоб поки уряд визначається з введенням візового режиму, забезпечити пропуск за біометричними паспортами і під час перетину кордону будь-яким росіянином брати у нього ідентифікаційні ознаки (або відбитки пальців, або сітківку ока), така робота ведеться. Я сподіваюся, що уряд фінансово підтримає цю роботу, яка дасть результат, ми вважаємо протягом місяця, якщо буде необхідне фінансування. А воно повинно бути, тому що це - безпека країни. Все, закінчилися часи, коли вони могли тут гуляти. Будуть заходити за процедурою європейської країни, яку ми будемо визначати", - сказав Турчинов.

Він дав зрозуміти, що його не бентежить відсутність у багатьох громадян РФ біометричних паспортів.

"Те, що у багатьох росіян немає біометричних паспортів, - їхні питання. Нехай собі їх замовляють. Ми повинні надійно захищати кордон і чітко ідентифікувати тих, хто цей кордон перетинає, насамперед із країни-агресора", - сказав Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram