ГоловнаПолітика

Прокуратура просить заарештувати Гужву із заставою 3 млн гривень

Його підозрюють у вимаганні.

Прокуратура просить заарештувати Гужву із заставою 3 млн гривень
Игорь Гужва
Фото: Игорь Гужва/ Facebook

Київська прокуратура проситиме про взяття під варту головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужви.

Про це повідомила речник прокуратури Надія Максимець під будівлею Шевченківського райсуду Києва, де наразі обирається запобіжний захід для помічника Гужви. Вона стверджує, що чоловік, ознайомившись з підозрою, пішов на співпрацю зі слідством і дає свідчення.

"Що стосується керівника інтернет-видання, прокурор буде просити у суді утримання під вартою з розміром застави понад 3 млн гривень", - розповіла вона.

Нагадаємо, увечері 22 червня в Києві затримали головного редактора інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву. Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, Гужва вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька. Разом з Гужвою затримали його помічника, який передав головреду гроші. Їх знайшли під час обшуку у Гужви в портфелі.

Пізніше ГПУ виклала відеодокази правопорушення.

23 червня Гужві повідомили про підозру за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що заподіяло майнову шкоду у великих розмірах; карається позбавленням волі на строк від п'яти до 10 років з конфіскацією майна).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram