ГоловнаПолітика

СБУ закрила справу щодо "Айдару" за статтею "Створення терористичної організації"

Перевірка проводилася на вимогу одного з райсудів Києва.

СБУ закрила справу щодо "Айдару" за статтею "Створення терористичної організації"
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки України не знайшла фактичних даних, які б свідчили про скоєння військовослужбовцями батальйону територіальної оборони "Айдар" кримінального злочину за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України.

19 червня СБУ допитала у цій справі колишнього командира "Айдару", нардепа Сергія Мельничука.

В суботу, 24 червня, спецслужба повідомила, що перевірка завершена без отримання будь-яких доказів.

Водночас були виявлені свідчення про вчинення окремими колишніми і чинними військовослужбовцями батальйону "Айдар" низки злочинів насильницького спрямування. СБУ вирішила передати матеріали в Сватівський відділ поліції, де розслідуються інші правопорушення, вчинені бійцями "Айдару".

Нагадаємо, на Мельничука є справа у Генеральної прокуратури. Його підозрюють у скоєнні розбійних нападів, викраденні людей, викраденні автомобілів і застосуванні насильства до працівників правоохоронних органів. Розслідування у справі завершили в лютому, однак про початок судового розгляду інформації немає.

У рамках цієї справи рік тому Верховна Рада зняла недоторканність з Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності. Депутат перебуває під запобіжним заходом у вигляді застави в сумі 300 тисяч гривень.Це не заважає Мельничуку ходити на засідання парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram