ГоловнаПолітика

Гужві оголосили про підозру у вимаганні

Головному редактору "Страна.ua" загрожує до 10 років в'язниці.

Гужві оголосили про підозру у вимаганні
Игорь Гужва
Фото: Игорь Гужва/ Facebook

Головному редактору видання "Страна.ua" Ігорю Гужві оголосили про підозру.

Про це Гужва написав у фейсбуці.

"Тільки що ознайомився з підозрою ... [Документ] починається з того, що я особисто нібито погрожував Ліньку публікацією компромату. Я ще раз можу сказати що я ніколи в житті не спілкувався з Ліньком. Єдиний раз, коли спливло ця прізвище - в реченні від Антона Філіпковського в травні 2017 року зняти за 20 000 доларів статтю про нього. Від цієї пропозиції я відмовився. Все", - зазначив він.

Прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець повідомила в фейсбуці, що Гужві оголосили про підозру за ч.3 ст. 189 КК України (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах; карається позбавленням волі на строк від п'яти до 10 років з конфіскацією майна). З клопотанням про обрання запобіжного заходу прокуратура буде звертатися в суд завтра.

Нагадаємо, в четвер увечері в Києві затримано головного редактора інтернет-видання "Cтрана.ua" Ігоря Гужву. Як повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компромату на нардепа Дмитра Лінька. Разом з Гужвою затримали його помічника, який передав головному редактору гроші. Вони були знайдені під час обшуку у Гужви в портфелі.

Пізніше ГПУ виклала відеодокази правопорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram