ГоловнаПолітика

Екс-голову ДФС у Київській області заарештовано із заставою 1 млн гривень

У 2015-2016 роках на митниці організували систематичне хабарництво.

Екс-голову ДФС у Київській області заарештовано із заставою 1 млн гривень
Фото: runews.su

Печерський районний суд Києва заарештував колишнього голову Головного управління Державної фіскальної служби в Київській області, якого підозрюють у систематичному хабарництві, і встановив заставу 1 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"22 червня 2017 року Печерським районним судом Києва за клопотанням Генеральної прокуратури взято під варту з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн гривень колишнього голову ГУ ДФС у Київській області", - сказано в ньому.

Заарештований підозрюється в зловживанні владою і службовим становищем, в організації діяльності злочинної групи, у склад якої чиновник залучив своїх довірених підлеглих, які в період з 2015 по 2016 роки на постійній основі створював умови фізичним особам-підприємцям та юридичним особам, шляхом проведення комплексних перевірок, прийняття рішення щодо відшкодування податку на додану вартість для отримання від останніх неправомірної вигоди.

Відзначається, що іншим учасникам злочинної групи, а саме одному з колишніх начальників управління ГУ ДФС у Київській області, який підозрюється в зловживанні впливом, і двом керівникам територіальних підрозділів ГУ ДФС у Київській області, які підозрюються в зловживанні службовим становищем, суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 24 травня правоохоронці провели в 15 областях України операцію щодо колишніх керівників регіональних підрозділів податкової часів президентства Віктора Януковича. Були затримані 23 колишніх податківці. Їм інкримінують участь в схемі зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram