ГоловнаПолітика

ЗСУ отримають 10 танків "Оплот" у 2018 році

Турчинов упевнений, що танк - один із найкращих.

Під час формування державного оборонного замовлення на 2018 рік передбачена закупівля для Збройних Сил України партії основних бойових танків "Оплот", заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Для нас завдання, яке ми ставимо перед Міністерством оборони, перед Оборонпромом - щоб уже з наступного року цей танк пішов до Збройних Сил України. Для державного оборонного замовлення на наступний рік ми передбачаємо мінімум 10 танків "Оплот", щоб одна рота в нас була повністю укомплектована", - сказав Турчинов на брифінгу в Харкові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"І з цього часу ми починаємо перехід Збройних Сил України на нові українські танки. Танк показав себе як один із найкращих. Безумовно, коли ми перевіримо його в бойових умовах, завод буде його доопрацьовувати, покращувати, тож у нього практично не буде конкурентів. Так, принаймні, я це бачу, і на це сподіваюся", - додав він.

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, Міністерство оборони України того ж року замовило 10 танків "Оплот-М", проте військам було поставлено два танки, а контракт було зірвано через відсутність фінансування в наступні роки.

49 танків "Оплот" Україна зобов'язалася поставити Таїланду, контракт близький до завершення.

За оцінками експертів, ОБТ "Оплот" має один із найвищих коефіцієнтів технологічної складності серед нових бойових машин у світі - 80%. Танк оснащений, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, включаючи активну систему протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram