ГоловнаПолітика

Суд заарештував помічницю нардепа Полякова із заставою 160 тис. гривень

Тетяні Любонько заборонили спілкуватися з депутатом.

Суд заарештував помічницю нардепа Полякова із заставою 160 тис. гривень
Фото: trud-ost.ru

Солом'янський районний суд Києва обрав для помічниці нардепа Максима Полякова ("Народний фронт") Тетяни Любонько запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю виходу під заставу 160 тис. гривень.

Таке рішення суд прийняв на засіданні в середу, частково задовольнивши клопотання сторони обвинувачення. Прокуратура просила суд про застосування заходів припинення у вигляді арешту із запорукою 384 тис. гривень.

Суд також заборонив підозрюваній спілкуватися з Поляковим.

За даними слідства, частину хабара Любонько витратила на покупку двох iPhone 7-ї серії.

Нагадаємо, нардепам Борису Розенблату ("Блок Петра Порошенка") і Максиму Полякову інкримінується хабарництво в обмін на просування законопроекту про умови видобутку бурштину в інтересах компанії "Фуджейра" з ОАЕ. Загалом депутати отримали 300 тисяч доларів. Генпрокуратура внесла до Верховної Ради подання на зняття з цих депутатів недоторканності та арешт.

20 червня детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні - двом охоронцям Розенблата, Любонько і трьом представникам міжфракційного об'єднання Верховної Ради "Депутатський контроль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram