ГоловнаПолітика

Набув чинності закон про питне водопостачання

Документ опубліковано в офіційному виданні "Голос України".

Набув чинності закон про питне водопостачання
Фото: svpressa.ru

Закон про питну воду та питне водопостачання у вівторок опублікували в офіційному виданні "Голос України", і він набув чинності.

Про це повідомляє "112 Україна".

Закон спрямований на вдосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, врегулювання відносин, пов'язаних з виробництвом, транспортуванням і постачанням питної води, відведенням, транспортуванням і очищенням стічних вод.

Очікується, що втілення документа створить умови для забезпечення стабільного рівня обслуговування населення питною водою нормативної якості, поліпшення якості послуг, що надаються, надійності функціонування систем водопостачання і водовідведення, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Документ, зокрема, визначає повноваження органів влади про затвердження правил приймання стічних вод у системи централізованого водовідведення на загальнодержавному та місцевому рівнях.

18 травня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому урядовий законопроект №4582 "Про внесення змін до закону України "Про питну воду та питне водопостачання". Президент Петро Порошенко підписав документ 15 червня.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, близько 750 тис. дітей на сході України можуть залишитися без чистої питної води в результаті бойових дій у районі розташування важливих об'єктів цивільної інфраструктури,

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram