ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з міністром енергетики США у Вашингтоні (оновлено)

Сторони обговорили можливість постачання в Україну скрапленого газу.

Президент Петро Порошенко в рамках свого робочого візиту в США зустрівся з міністром енергетики США Ріком Перрі.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко у своєму мікроблозі Twitter.

"Президент почав день у Вашингтоні із зустрічі з міністром енергетики США. Далі - переговори в Білому домі", - написав він.

Оновлення. Під час зустрічі сторони обговорили питання реалізації спільних проектів в атомній енергетиці, сфері видобутку енергоносіїв в Україні, а також можливості постачання альтернативних видів палива, зокрема скрапленого газу зі США.

Про це повідомляється на сайті президента України.

Також обговорювалася тематика зміцнення європейської енергобезпеки в контексті можливостей модернізації і розвитку транзитних потужностей України та реалізації нових європейських транспортно-енергетичних проектів.

"Міністр енергетики США відзначив потенціал України і порівняв її значення для Європи зі штатом Техас для США. Сторони підтвердили спільну позицію щодо загрози проекту "Північний потік-2" для енергетичної безпеки як України, так і Європи", - наголошується в повідомленні.

Перрі також прийняв запрошення Порошенка відвідати Україну найближчим часом.

Нагадаємо, Порошенко 19 червня відбув із робочим візитом до Сполучених Штатів Америки. Під час поїздки, як очікують, Порошенко зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом.

Раніше Білий дім анонсував зустріч Порошенка з віце-президентом США Майком Пенсом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram