ГоловнаПолітика

Кубів вважає, що Україна рухається в правильному напрямку

"Минулого року були непрості виклики, але нам вдалося провести макростабілізацію".

Кубів вважає, що Україна рухається в правильному напрямку
Фото: Макс Требухов

Перший віце-прем'єр Степан Кубів вважає, що Україна рухається в правильному напрямку.

Про це він сказав на сьомому Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"У попередні роки, до 2016 року, нам вдалося обрати правильний вектор розвитку нашої держави. І в громадському, і в політичному, і в економічному аспекті. Ми говоримо про те, що промислове виробництво торік зросло на 2,8%, сільське господарство - на 6,3%, будівельна індустрія - на 17,4%. Але ми говоримо також про елементи цифрової економіки та роль України в ній", - заявив він.

"Торік у нас були непрості виклики, але нам вдалося провести макростабілізацію. Я не буду називати цифри мінус-мінус-мінус, зате буду говорити про зростання 2,3% ВВП. Я буду говорити про те, що два тижні тому на засіданні уряду ми затвердили макропрогноз на 18-20 роки. Я буду говорити, що вчора ми затвердили бюджетну політику на 18-20 роки", - додав перший віце-прем'єр.

Водночас він визнав, що зберігаються великі загрози, які можуть загальмувати розвиток України. Передусім це війна на Донбасі і корупція всередині держави.

Він вважає, що Україні поки що не вдалося побудувати ефективну антикорупційну систему. "Але! ProZorro. У багатьох країнах слово ProZorro називають майже всі при зустрічах зі мною як міністром економіки. Це була Японія, була Індія, був Китай, був Брюссель, була Канада, була Литва, і можу перераховувати інші країни. Чому? Тому що є реальна організація, реальна технологія, реальні люди, зрозумілі правила гри. І вона дала ефект - економія 19 млрд гривень", - сказав він.

Також як приклад позитивних змін він вказав на збільшення мінімальної зарплати до 3200 гривень. "Коли ми говорили про 3200 гривень зарплату - було біле і було чорне. А вийшло, що це правильний крок. Вийшло, що цим шляхом потрібно йти", - сказав Кубів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram