ГоловнаПолітика

Посол ЄС розкритикував Україну за зволікання з новим складом ЦВК

"Коли ми отримаємо новий закон про вибори, коли ми отримаємо призначення нових членів ЦВК?"

Посол ЄС розкритикував Україну за зволікання з новим складом ЦВК
Хьюг Мингарелли
Фото: Макс Требухов

Посол Європейського Союзу Х'юг Мінгареллі заявив, що не розуміє зволікання України з призначенням нових членів Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав

на сьомому Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

"Стабільність політичної системи залежить від довіри, яка є в громадян до обраних політиків і державного апарату. Ц цьому аспекті дуже багато можна зробити дуже швидко. Потрібно прогресивно сприяти оновленню політичного класу. Але щоб це сталося, потрібен новий закон про вибори і потрібна нова Центральна

виборча комісія. З незрозумілих мені причин ці реформи повністю зупинено. Коли ми отримаємо новий закон про вибори, коли ми отримаємо призначення нових членів ЦВК?" - заявив він.

Нагадаємо, що семирічний термін повноважень більшості членів ЦВК минув ще 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Влітку 2016 року Порошенко запропонував Раді звільнити 12 членів ЦВК і призначити 11 нових. Але цей проект постанови так і не розглянули в парламенті. У коаліції пояснюють, що запропоновані кандидатури не наберуть достатньої кількості голосів у сесійній залі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram