ГоловнаПолітика

Українцям з пропискою на окупованих територіях біометричні паспорти видаватимуть після спецперевірки

Для підтвердження особи потрібно додатково надати свідоцтво про народження або військовий квиток.

Українцям з пропискою на окупованих територіях біометричні паспорти видаватимуть після спецперевірки
Фото: business.ua

Для отримання біометричних паспортів громадянам з пропискою на окупованих територіях Донбасу і Криму необхідно надати додаткові документи для ідентифікації особи.

Про це заявив прес-секретар держпідприємства "Документ" Володимир Поліщук, передає Еспресо.TV.

"Певна кількість документів була втрачена під час подій, які там відбуваються, немає можливості ідентифікувати особу за формою №1. Є постанова Кабміну, яка рекомендує проводити додаткову ідентифікацію", - сказав Поліщук.

Чиновник уточнив, які документи потрібно подати додатково для підтвердження особи.

"Якщо ви прийшли зробити закордонний паспорт, принесли паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, старий закордонний паспорт, ми змушені просити надати свідоцтво про народження, військовий квиток або інші документи. Проводиться додаткова ідентифікація через інші органи влади та видається закордонний біометричний паспорт", - зазначив Поліщук.

Нагадаємо, безвізовий режим між Україною і ЄС набув чинності з 00:01 11 червня. З 11 червня громадяни України можуть в'їжджати з біометричним паспортом до 26 країн-членів ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також громадяни України зможуть відвідати з біометричним паспортом ще чотири держави, що входять до шенгенської зони, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram