ГоловнаПолітика

На автотрасах України запустили дорожню поліцію

Автопатрулі запрацювали на 1 200 кілометрах доріг

На автотрасах України запустили дорожню поліцію
Фото: Преступности.НЕТ

З понеділка дорожня поліція розпочала роботу на трасах міжнародного і національного значення.

"Я радий оголосити про запуск дорожньої поліції на низці ділянок автомобільних трас", - сказав на брифінгу заступник начальника департаменту патрульної поліції Національної поліції Олексій Білошицький.

Автопатрулі дорожньої поліції працюватимуть на 1 200 кілометрах трас міжнародного і національного значення (Київ - Харків, Київ - Зборівка, Луцьк - Ковель і Ягодин - Сарни).

У понеділок, 12 червня, на службу заступили перші 20 патрулів, також поліцейські будуть розміщуватися на 8 стаціонарних постах.

Білошицький зазначив, що дорожні патрулі будуть контролювати не тільки дотримання Правил дорожнього руху водіями, а й ситуацію з громадською безпекою на ввірених ділянках.

Нагадаємо, на початку 2016 року дорожня поліція почала працювати на окремих відрізках трас міжнародного значення - у Львівській області, на трасі Київ-Житомир, у Закарпатській області.

10 червня голова Національної поліції України Сергій Князєв підписав наказ, згідно з яким з 12 червня на 10 основних магістралях України повинна запрацювати дорожня поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram