ГоловнаПолітика

Вілкула викликали на другий допит щодо подій 9 травня у Дніпрі

Жодному з поліцейських не повідомили про підозру.

Вілкула викликали на другий допит щодо подій 9 травня у Дніпрі
Фото: http://dv-gazeta.info/

Прокуратура викликала нардепа від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула на другий допит у зв'язку із сутичками 9 травня у Дніпрі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на заступника прокурора Дніпропетровської області Романа Токара.

Вілкула вперше допитали 11 травня як свідка.

"З урахуванням того, що були отримані додаткові дані, які, скажімо так, дають підстави для запитань у деяких додаткових питаннях, ми викликали на допит. Але в зв'язку з тим, що він перебуває у службовому відрядженні, він не з'явився, тому був повторний виклик", - зазначив Токар.

Водночас керівник слідчого відділу обласної прокуратури Сергій Лисаченко повідомив, що у зв'язку з подіями 9 травня у Дніпрі жодному поліцейському не було повідомлено про підозру - їх особи не змогли встановити, оскільки правоохоронці були у шоломах або масках і без належного маркування.

2 червня голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що матеріали щодо чотирьох співробітників поліції, які були присутні під час сутичок 9 травня у Дніпрі, направлені в прокуратуру для ухвалення рішення в рамках кримінального провадження за фактом їхньої бездіяльності. Князєв говорив, що найближчим часом їм повинні повідомити про підозру.

У Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії "Опозиційний блок" між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності та поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою відвезла швидка. Одна із сутичок відбулася біля пам'ятника під час проходження колони, організованої "Опоблоком", на чолі якої йшов Вілкул.

Всього, за даними поліції, постраждали 14 осіб.

Щодо подій 9 травня у Дніпрі прокуратура розслідує кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України - хуліганство, масові заворушення, умисне заподіяння побоїв або заподіяння тілесного ушкодження службовій особі і перевищення повноважень.

За результатами тих подій були звільнені з посад керівники управлінь Національної поліції України в Дніпропетровській області та в Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram