ГоловнаПолітика

Мельничук і Онищенко покинули "Волю народу"

У групі залишилося менше депутатів, ніж потрібно для існування.

Мельничук і Онищенко покинули "Волю народу"
Сергей Мельничук

Народні депутати Сергій Мельничук і Олександр Онищенко в п'ятницю, 9 червня, покинули депутатську групу "Воля народу".

Відповідні заяви зачитав на засіданні парламенту спікер Андрій Парубій.

У складі "Волі народу" залишилося тільки 17 депутатів.

Згідно з регламентом, число осіб у депутатській групі не може бути меншим, ніж число осіб у найменшій фракції, сформованої протягом 1-ї сесії. Такою фракцією було ВО "Батьківщина" у складі 19 осіб.

Тож якщо найближчим часом "Воля народу" не поповниться двома депутатами, вона підлягатиме розпуску.

"Воля народу" балансує на межі розпуску вже довго. Першого разу її врятував навесні 2015 року Сергій Мельничук, вигнаний з фракції Радикальної партії; другого - Олександр Фельдман у листопаді 2016 року; третього - Сергій Шахов у лютому 2017 року.

Нагадаємо, що Сергій Мельничук написав заяву про вихід із групи "Воля народу" ще в грудні 2016 року.

Таке рішення Мельничука пов'язане з інцидентом у кулуарах Ради. Дівчина, яка назвалася бійцем добровольчого батальйону "Айдар" Юлією Толопило, облила голову фракції Радикальної партії Олега Ляшка соком. Її провів у парламент Мельничук.

Лідер фракції "Воля народу" Ярослав Москаленко після цього попросив пробачення в Ляшка за цей інцидент.

Щодо Олександра Онищенка, він є фігурантом гучної кримінальної справи. Його підозрюють у скоєнні в січні 2013 - січні 2016 року злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, в результаті діяльності підприємств, близьких до депутата Онищенка, під час реалізації договорів СД з "Укргазвидобуванням" державі сумарно було завдано збитків у розмірі близько 3 млрд гривень.

З літа 2016 року перебуває за кордоном, переховуючись від правосуддя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram