ГоловнаПолітика

Україна до 2020 року вийде на всі стандарти НАТО, - Клімкін

"Вже зараз починаємо працювати, як елемент східного флангу НАТО", - заявив глава МЗС.

Україна до 2020 року вийде на всі стандарти НАТО, - Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін упевнений, що Україна до 2020 року вийде на всі стандарти НАТО.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Зараз ми поставили ще один вказівник, але, тим не менш, ми йдемо шляхом до членства саме в НАТО, оскільки НАТО є єдиною системою безпеки, яка побудована не просто на інтересах, а саме на цінностях. Я впевнений, що ми вже зараз починаємо працювати, як елемент східного флангу НАТО, це видно і в сенсі навчань, які ми робимо разом з союзниками, це поступово те, що ми робимо в контексті досягнення стандартів НАТО", - сказав глава МЗС в ефірі телеканалу.

Він додав, що на Варшавському саміті НАТО було чітко вирішено, що до 2020 року Україна досягне всіх стандартів у сфері безпеки та оборонному вимірі.

"Вже зараз усі члени розуміють, що Україна може зробити унікальний внесок у безпеку, оскільки всі розуміють, що ми зробили за три роки, яку армію і сектор безпеки побудували і довели, що ми здатні боротися за нас, за свободу і за цінності. І я впевнений, що ми підемо до кінця, будемо успішними, і НАТО піде до кінця", - додав глава МЗС.

Раніше сьогодні Рада включила до засад зовнішньої політики України курс на членство в НАТО. Тепер метою поглиблення співпраці з НАТО буде отримання членства, а не просто досягнення необхідних критеріїв. Курс на членство в НАТО також тепер прописаний в законі "Про основи національної безпеки України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram