ГоловнаПолітика

Земельна комісія Київради зажадала припинити будівництво у сквері Чкалова

Ділянка була передана Інституту геології виключно для наукових цілей.

Земельна комісія Київради зажадала припинити будівництво у сквері Чкалова
Фото: vkieve.net

Комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування 6 червня підтримала офіційну вимогу до Інституту геологічних наук НАНУ припинити порушення земельного законодавства під час будівництва на території скверу імені Чкалова.

Про це повідомила київський депутат Ольга Балицька із "Самопомочі".

"Це один із найрідкісніших випадків у Києві, коли незаконність будівництва абсолютно очевидна. Це пряме грубе порушення основного принципу Земельного кодексу України - цільове використання землі. Як правило, забудовники на такі маніпуляції не йдуть. Але не в цьому випадку. Одіозність схеми просто зашкалює: земля надана Інституту геологічних наук Національної академії наук України Київською міською радою виключно для потреб науки із цільовим призначенням, що взагалі унеможливлює будь-яке будівництво, а він, у свою чергу, з незрозумілих причин починає комерційне будівництво 12-поверхівки. Тому ми оперативно подали на земельну комісію проект рішення з вимогою негайно припинити протизаконне використання земельної ділянки Чкаловського скверу", - зазначила депутат.

У лютому 2017 року частину скверу імені Чкалова обгородили будівельним парканом. Згодом місцеві активісти знесли його. На звернення Балицької департамент культури КМДА видав припис про призупинення будівельних робіт на території скверу.

У березні 2016 року, під час обговорення проекту зонінгу Києва, було виявлено, що частину скверу віддають під забудову. 9 березня 2016 року Балицька скерувала депутатське звернення розробникам проекту КО "Інститут Генерального плану м. Київ" із приводу функціонального призначення цієї території. У відповідь повідомили, що сквер хотіли забудувати "помилково".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram