ГоловнаПолітика

Штепа відмовилася від суду присяжних

Суд дозволив обвинуваченій бути присутньою на засіданнях суду поруч з адвокатами, а не в скляному боксі.

Штепа відмовилася від суду присяжних
Фото: sportclub-isd.com

Екс-мер Слов'янська Неля Штепа, яка обвинувачена в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі в діяльності терористичної групи, відмовилася від суду присяжних.

Про це повідомив адвокат Олександр Шадрін, повідомляє Укрінформ.

"Штепа відмовилася від участі присяжних, довірившись професійним суддям", - заявив він.

За словами адвоката, Ленінський райсуд Харкова почне розглядати справу по суті на відкритому судовому засіданні 7 червня о 12:00.

"У четвертий за рахунком раз, що пов'язано з неодноразовим відведенням суддів і зміною підсудності. Голова суддівської колегії з трьох суддів - суддя Віктор Вікторов", - додав Шадрін.

Адвокат повідомив, що суд задовольнив клопотання сторони захисту і дозволив обвинуваченій бути присутньою на засіданнях суду сьогодні і до закінчення слухань поруч зі своїми захисниками, а не в скляному боксі, як раніше.

За словами прокурора Олени Кравченко, суд дозволив Штепі перебувати поруч з адвокатами в залі суду з урахуванням європейської практики щодо дотримання прав людини. Це не впливає на запобіжний захід, Штепа як і раніше залишається під вартою.

Як стало відомо, прокуратура заявить дев'ять свідків звинувачення.

Штепу заарештовано 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram