ГоловнаПолітика

Справу екс-мера Слов'янська Штепи передали в інший суд

Дату початку нового розгляду справи в Ленінському райсуді наразі не призначено.

Справу екс-мера Слов'янська Штепи передали в інший суд
Фото: focus.ua/Константин Буновский

Справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у діяльності терористичної групи, тепер будуть слухати не в Комінтернівському, а в Ленінському райсуді Харкова.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Справу передано з Комінтернівського в Ленінський райсуд за клопотанням голови Комінтернівського суду, оскільки в цьому суді немає достатньої кількості суддів, які мають повноваження для розгляду справи", - зазначили в Апеляційному суді Харківської області.

Дату початку нового розгляду справи, сказали в суді, наразі не призначено.

23 травня Апеляційний суд Харківської області повернув у Комінтернівський райсуд Харкова справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи на повторний розподіл членів колегії суддів. Раніше розподіл не відбувся через нестачу суддів: одні пішли у відпустку, інші - на бюлетені.

12 травня Комінтернівський райсуд Харкова задовольнив клопотання захисту про відвід колегії суддів на чолі з Оксаною Маньківською, яка слухала справу екс-мера Слов'янська. Після відведення справу буде направлено на повторний розподіл суддів, і слухання почнуться спочатку, вчетверте.

Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram