ГоловнаПолітика

Порошенко відкрив Стамбульський парк і відреставровані Потьомкінські сходи в Одесі

Парк допомагали облаштовувати турки, а реконструкції допомогла децентралізація.

Порошенко відкрив Стамбульський парк і відреставровані Потьомкінські сходи в Одесі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в п'ятницю взяв участь в урочистому відкритті нового парку в Одесі - Стамбульського парку і Потьомкінських сходів після реставрації.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Стамбульський парк став спільним проектом мерів Одеси і Стамбула. Він розташований на схилах Приморського бульвару, між будівлею мерії і Потьомкінськими сходами, і займає площу 2,7 га. Роботи з облаштування парку тривали з березня 2016 року. Зокрема, створено майданчики для відпочинку, дитячий і спортивний майданчики, висаджено клумби і квіткові композиції, які будуть повторювати турецькі національні орнаменти, проведено освітлення із застосуванням енергоефективних світильників.

Потьомкінські сходи була побудовані у 1837-1841 роках. Останній капітальний ремонт проводили 1933 року. У 2015 році фахівці встановили, що подальша експлуатація Потьомкінських сходів небезпечна і потрібна негайна реставрація, в рамках якої будуть укріплені і конструкції, і матеріал сходів. Вартість реставраційних робіт склала 22,7 млн гривень.

Стамбульський парк відкрили до 20-річчя побратимських відносин Одеси і Стамбула. У церемонії взяв участь мер Стамбула Кадір Топбаш.

Порошенко протягом заходу зазначив серйозний потенціал для українсько-турецького співробітництва.

Президент також зазначив, реконструкція Потьомкінських сходів стала можливою завдяки децентралізації, яка була проголошена ключовим елементом передвиборної програми Порошенка. За словами голови держави, місцеві бюджети зросли в кілька разів за три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram