ГоловнаПолітика

Савченко вирішила балотуватися в президенти

Партія Савченко братиме участь у парламентських виборах.

Савченко вирішила балотуватися в президенти
Фото: Сергей Нужненко

Депутат Надія Савченко збирається балотуватися в президенти, а її політична сила братиме участь у парламентських виборах.

Про це вона заявила в інтерв'ю польському виданню Krytyka Polityczna.

"Я готова взяти на себе відповідальність за країну і взяти участь у президентських виборах. Крім того, в парламентських виборах братиме участь моя політична сила ("Суспільно-політична платформа Надії Савченко", - ред.). Боже, як жахливо це звучить з уст політика", - сказала депутат.

Савченко заявила, що не вірить у політичні партії, але сподівається, що її "свіжа" політсила "зможе перезавантажити хвору українську систему влади".

Коментуючи питання про падіння рейтингу з 12% до 1-2%, Савченко сказала: "Не знаю, з якого космосу ви берете ці цифри".

"Вимірюється, напевно, не моя підтримка, а телебачення, риторики президента, Юлії Тимошенко та інших політиків, в тому числі європейських, які говорили про мене. Мій образ і я - це дві різні речі", - зазначила вона, додавши, що "перевіряє свою підтримку на вулиці".

Нагадаємо, у 2014 року Савченко пройшла у Верховну Раду за списком "Батьківщини". Після переговорів з ватажками "ДНР" Олександром Захарченком і "ЛНР" Ігорем Плотницьких у Мінську її виключили з фракції і відкликали зі складу української делегації в ПАРЄ.

Незабаром після цього вона була анонсована як лідер громадської платформи РУНА (Революція українського народу), але вже в лютому співпраця була припинена через "розбіжності в баченні базових ідеологічних і структурно-організаційних засад".

13 квітня Савченко створила партію "Суспільно-політична платформа Надії Савченко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram