ГоловнаПолітика

У будинку екс-голови київської податкової знайшли $1 млн, €250 тис. і 2 кг золота

Олег Низенко втік до Іспанії після революції.

У будинку екс-голови київської податкової знайшли $1 млн, €250 тис. і 2 кг золота
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Правоохоронці вилучили під час обшуку в колишнього начальника управління Державної податкової служби в Києві Олега Низенка 1 млн доларів, 250 тис. євро і 2 кг золота.

Про це в коментарях до свого посту в фейсбуці написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"У Низенка, який з 2014 року в Іспанії, вилучено 15 картин, 5 ікон. Вироби з золота, срібла, близько 1 млн доларів, 250 тис. євро, 2 кг золота", - повідомив він.

Також вилучено автомобілі Mercedes і Volkswagen.

Низенко очолював київську податкову в 2008-2011 роках.

Крім того, Аваков зазначив, що кількість затриманих колишніх співробітників Податкової служби зросла до 26 - у міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київська область) було затримано екс-заступника начальника управління Податкової в Дніпропетровській області Геннадія Козака, а в Трускавці Львівської області - колишнього начальника Артемівської районної Податкової інспекції Луганська Ольгу Гулку.

Нагадаємо, керівників обласних управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Правоохоронці спільно з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доставили в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами.

Їм інкримінують участь у схемі зі збору коштів з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюється в 96 мільярдів гривень.

Увечері 24 травня почалися суди щодо обрання запобіжного заходу для затриманих. Кільком із них суд призначив застави.

Зокрема, екс-начальнику луганської податкової Олександрові Антипову, у якого під час обшуку знайшли 3,8 млн доларів готівкою, суд визначив заставу 15 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram