ГоловнаПолітика

Луценко звинуватив фірму-розробника сайту НАЗК у виведенні грошей в Естонію

Систему е-декларування розробляли студенти КПІ.

Луценко звинуватив фірму-розробника сайту НАЗК у виведенні грошей в Естонію
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що найближчим часом відвідає Естонію у справі про виведення за кордон керівником ТОВ "Міранда" коштів, виділених на розробку сайту Національного агентства запобігання корупції.

Виступаючи у Верховній Раді, Луценко розповів, що "Міранду" для виконання цих робіт вибрала Програма розвитку ООН в Україні без конкурсу. Створення сайту оплатив уряд Данії.

"Співробітники фіскальної служби під процесуальним керівництвом прокуратури встановили, що керівник ТОВ "Міранда" пан Новіков доручив виконання цих робіт викладачеві київського політеху [Національний технічний університет України" Київський політехнічний інститут"], а також його студентам. Що вони і зробили", - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами генпрокурора, керівник "Міранди" "задумав ці кошти привласнити і ухилитися від сплати податків".

"Таким чином, кошти, які були надані ТОВ "Міранда", вивели через фіктивні фірми на рахунки в Естонію. Я буквально цього тижня вирушаю в Естонію для того, що б поставити крапку в цьому розслідуванні", - сказав Луценко.

Нагадаємо, реєстр е-декларацій за кошти донорів створювало ТОВ "Міранда", але через скарги на систему доопрацьовувало Держспецзв'язку.

Проект, у рамках якого створювалася система е-декларування, передбачав фінансування в розмірі 3,254 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram