ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила олігарха Грановського про підозру в ухиленні від сплати податків

Триває досудове розслідування у справі "Тедіс Україна".

ГПУ повідомила олігарха Грановського про підозру в ухиленні від сплати податків
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура повідомила про підозру в ухиленні від сплати податків і фіктивне підприємництво українського олігарха Олександра Грановського.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

У ГПУ зазначили, що триває досудове розслідування у справі ТОВ "Тедіс Україна".

"За результатами проведеного досудового розслідування здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру жителя міста Одеса, українського олігарха О. Грановського у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, що входять у систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене особою, яка зобов'язана їх сплачувати, які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво, тобто створення суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що Грановський створив злочинну схему ухилення від податків зі службовими особами "Тедіс Україна", яких також повідомлено про підозру.

Нагадаємо, 31 березня правоохоронці прийшли з обшуками в компанію "Тедіс Україна", яку запідозрили в несплаті податків і фінансуванні тероризму. Генпрокурор Юрій Луценко говорив, що з 2012 року бенефіціаром "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв, до якого рішенням РНБО були застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. А всі рішення в "Тедіс" приймають за погодженням з топ-менеджером заводу ім. Дегтярьова - постачальником зброї "ДНР" і "ЛНР".

26 квітня гендиректору "Тедіс Україна" було оголошено підозру за двома статтями - ухилення від сплати податків та фіктивне підприємництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram