ГоловнаПолітика

Януковича, Азарова і Колобова судитимуть заочно у справі "Укртелекому" (оновлено)

Ще одним підсудним повинен стати Арбузов.

Януковича, Азарова і Колобова судитимуть заочно у справі "Укртелекому" (оновлено)
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура України отримала дозволи суду на заочне засудження екс-президента України Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколи Азарова, міністра фінансів Юрія Колобова у справі про розтрату 220 млн гривень. Ці гроші були виділені з держбюджету на побудову телекомунікаційної мережі спецзв'язку, незважаючи на те, що мережу мав збудувати покупець "Укртелекому" відповідно до умов приватизації.

"Так, дійсно, нами завершено слідство у справі про розкрадання 220 млн під час створення спеціальної системи зв'язку України. Особисто Янукович дав доручення Азарову, той - міністру фінансів, а потім вони незаконно внесли зміни до бюджету, який проголосував парламент. Ці кошти були проплачені з державного бюджету", - передає "Інтерфакс-Україна".

Генпрокурор заявив, що в цей час слідство завершено.

"На цей момент ми передали до суду клопотання про дозвіл ведення досудового процесу... і отримали дозвіл на "заочку" для Януковича, Азарова, Колобова, чекаємо - для Арбузова", - додав Луценко.

Він додав, що ГПУ очікує дозволу на заочне засудження колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького.

Крім того, за його словами, найближчим часом будуть направлені до суду клопотання про заочне розслідування проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка і бізнесмена Сергія Курченка.

Щодо екс-депутата Ради Юрія Іванющенка (Партія регіонів), то Луценко зазначив, що розслідування кримінальних проваджень щодо нього "суттєво ускладнене". Зокрема, за словами генпрокурора, ключовий свідок, який дав свідчення проти Іванющенка у справі про рейдерське захоплення ринку "7-й кілометр" в Одеській області, на суді відмовився від показань. Водночас кошти Іванющенка перебувають під арештом і розслідування триває.

Нагадаємо, що в іншій справі проти Януковича - за звинуваченням у державній зраді - заочний судовий процес уже розпочався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram