ГоловнаПолітика

Громадянство Боровика припинено через відмову здати німецький паспорт

"Він про це зобов'язання забув".

Громадянство Боровика припинено через відмову здати німецький паспорт
Саша Боровик
Фото: oda.odessa.gov.ua

Президент Петро Порошенко припинив громадянство депутата Одеської міської ради Саші Боровика через відмову здати німецький паспорт.

Про це Порошенко повідомив на прес-конференції в неділю.

"Він добровільно вийшов з українського громадянства. Мені здається, в 2011 році, коли отримував громадянство Німеччини. Потім один з міністрів уряду вніс пропозицію повернути йому українське громадянство. Оскільки процедура була дотримана, указ підписано. Також був підпис, що Боровик бере зобов'язання перед українською державою скласти інше громадянство. Він про це зобов'язання забув", - заявив президент.

Нагадаємо, Боровик народився у Львові, в 1990 році втік з СРСР. Після еміграції закінчив Гарвард. Останнім часом перед поверненням в Україну працював головним юрисконсультом у країнах Європи, Близького Сходу і Африки (EMEA) в лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.

На початку 2015 року Боровик отримав український паспорт, маючи намір стати заступником міністра економіки в Україні. Призначення не відбулося, і в підсумку він увійшов в одеську команду Михайла Саакашвілі.

У листопаді 2015 року його обрали депутатом Одеської міськради, потім паралельно працював у держадміністрації на посади в.о. заступника Саакашвілі.

У травні 2016 року Боровик пішов з обладміністрації в зв'язку з набуттям чинності нового закону про держслужбу, який забороняє держслужбовцям мати якесь громадянство, крім українського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram