ГоловнаПолітика

Порошенко виступив на захист Мінських угод

Альтернативою Мінським угодам він назвав відмову від Донбасу.

Порошенко виступив на захист Мінських угод

Президент Петро Порошенко виступив на захист Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

На прес-конференції президента запитали, чи не свідчить загибель чотирьох цивільних в Авдіївці в суботу, що потрібно шукати альтернативу Мінським угодам.

Президент у відповідь заявив, що винен у цій трагедії російський президент Володимир Путін, а не Мінські угоди.

"Мінські угоди увійшли в рішення Ради безпеки ООН, санкції проти Путіна застосовуються за невиконання Мінських угод. Ми не можемо досягти миру, до чого я прагну найбільше, саме тому, що Путін Мінські угоди виконувати не хоче і не збирається. Мінські угоди дозволяють продемонструвати всьому світу, хто винен у цьому, Мінські угоди дозволяють нам іти в суд, залучати злочинців до відповідальності, в тому числі міжнародної. Мінські угоди дозволяють нам, щоб Росія в межах міжнародного права заплатила ціну за те, що вона саме їх порушує", - сказав він.

"І будь-яка альтернатива Мінським угодам - можемо змінювати формат, можемо залучати Британію, Польщу або США - це все ні до чого. Знаєте, чим відрізняється ситуація, яка склалася зараз у нас, від трагедії, яка відбувалася в Осетії, Абхазії під час вторгнення російських військ, Придністров'я, Сирії? Під Мінським угодами є підпис Путіна, і ніде більше немає. Це дає можливість Росію і Путіна притягнути до відповідальності і вимагати виконання тих зобов'язань, які вони на себе взяли", - додав президент.

"Кажуть: "Нас вбивають, тому що Мінські угоди". Якраз навпаки: ми зупинили наступ у вересні 2014 року, тому що Мінські угоди. Ми зупинили і ввели санкції в лютому 2015 року, тому що Мінські угоди. І Росія платить ціну - я вважаю, недостатню - бо Мінські угоди", - зазначив Порошенко.

Альтернативою Мінським угодам він назвав відмову від Донбасу. На це, як запевнив Порошенко, він ніколи не піде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram