ГоловнаПолітика

Кабмін запропонує підвищити страховий стаж для отримання пенсії до 25 років

Підвищення пенсійного віку в рамках реформи не буде.

Кабмін запропонує підвищити страховий стаж для отримання пенсії до 25 років
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет міністрів запропонує парламенту підвищити страховий стаж для отримання пенсії з нинішніх 15 років до 25 років.

"Ми вважаємо, що до 25 років - це абсолютно оптимальний стаж, який притаманний більшості українських громадян", - пояснив він в ефірі 112 каналу.

Підвищення пенсійного віку в рамках реформи не буде.

Він також підкреслив, що пенсійна реформа передбачатиме скасування оподаткування пенсій та підвищення їхнього розміру. Гройсман зазначив, що для 5 млн. пенсіонерів розмір пенсій збільшиться на 200 - 1 000 гривень.

Гройсман також зазначив, що розраховує представити проект пенсійної реформи до кінця травня.

Нагадаємо, 16 травня в Україну прибудуть представники Міжнародного валютного фонду, яким буде представлений проект закону про пенсійну реформу.

Україна зобов'язалася перед МВФ провести пенсійну реформу, водночас терміном прийняття відповідного законопроекту в меморандумі з фондом зазначено кінець квітня. Пенсійна реформа повинна набути чинності з 1 січня 2018 року і мати такі характеристики: новий набір варіантів виходу на пенсію з ширшим, ніж нинішній, діапазоном пенсійного віку залежно від загального трудового стажу, а також з пенсійними виплатами, які заохочують громадян до пізнішого виходу на пенсію; гарантії того, що українці будуть отримувати пенсії, які відповідатимуть сплаченими внесками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram