ГоловнаПолітика

Резніченко відкрив у Дніпрі Алею пам'яті на честь героїв АТО і Майдану

Губернатор назвав Алею найбільшим меморіалом в Україні, присвяченим подіям останніх чотирьох років.

Алея пам'яті у Дніпрі, відкриття якої відбулося 12 травня, стала найбільшим в Україні меморіальним комплексом вшанування пам'яті загиблих під час Революції Гідності і війни на сході країни. Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, повідомляє офіційний сайт облдержадміністрації.

На відкриття Алеї пам'яті прийшли тисячі дніпрян, серед них і сім'ї загиблих.

«Алея пам'яті в Дніпрі - найбільший в Україні меморіал вшанування героїв АТО і Революції Гідності. Це символ спротиву українського народу і його незламного духу. Те, що сьогодні відбувається - це справжнє єднання душ і сердець, і я хочу подякувати всім, хто сьогодні прийшов ушанувати пам'ять наших героїв, а також тих, хто допомагав здійсненню цього проекту», - зазначив Валентин Резніченко у своєму виступі.

Під час відкриття Алеї пам'яті в небо випустили сотні білих куль, які символізують світлі душі понад 500 жителів Дніпропетровщини, які загинули в боротьбі за свободу і незалежність України. Ветерани АТО і родичі загиблих власноруч висадили 180 туй навколо великих скляних стел, які підсвічуються вночі.

На стелах - фотографії загиблих і фраза «Герої не вмирають» чотирма мовами: українською, англійською, німецькою та французькою. Крім того, на них розміщено фотографії з передової, зняті українськими військовими фотокореспондентами, в тому числі і відомим фотографом Дмитром Муравським. Завдяки підсвічуванню фотографії набувають надзвичайної реалістичності.

У супроводі оркестру колони військових пройшли урочистим маршем біля стел із фотографіями загиблих. До стел з фотографіями героїв поклали квіти.

Проект, ініціатором якого став голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, реалізували виключно на кошти меценатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram