ГоловнаПолітика

Інтерпол відмовився шукати Яценюка за запитом Росії

Інформація про цю справу буде видалена найближчим часом.

Інтерпол відмовився шукати Яценюка за запитом Росії
Фото: mzm.zp.ua

Інтерпол відмовився оголосити в міжнародний розшук колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка за запитом Російської Федерації.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму мікроблозі Twitter.

"Інтерпол 3 травня офіційно відмовив Росії в абсурдному звинуваченні і запиті на міжнародний розшук Арсенія. Гебешна провокація луснула", - написав він.

Згідно з листом Інтерполу, запит відхилено, оскільки він не відповідає ст. 3 Статуту організації, яка "суворо забороняє" займатися втручанням або діяльністю політичного, військового, релігійного і расового характеру.

Зазначають також, що інформація про цю справу буде видалена найближчим часом.

Нагадаємо, 2015 року Слідчий комітет РФ визнав Яценюка учасником чеченської війни, нібито він удостоївся навіть вищої нагороди Джафара Дудаєва.

27 березня 2017 року Ессентуцький міський суд Ставропольського краю РФ заочно заарештував екс-прем'єра за "звірства в Чечні".

У квітні МВС України отримало копію звернення правоохоронних органів РФ у Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Яценюка в міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції в РФ.

Аваков, зі свого боку, звернувся з офіційним листом до генерального секретаря Інтерполу Юргена Штока, і запевнив його, що Яценюк ніколи не бував у Чечні, не брав участі в жодних збройних конфліктах і в зазначений російськими слідчими період проживав, навчався і працював за місцем свого народження на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram