ГоловнаПолітика

Оприлюднено рішення суду про конфіскацію $1,5 млрд

"Общак" екс-президента здав соратник Курченка.

1,5 мільярда доларів оточення Віктора Януковича конфісковано в рамках вироку, винесеного соратникові олігарха Сергія Курченка Аркадію Кашкіну.

Витяги з вироку оприлюднило видання "Страна".

Вердикт Краматорського райсуду Донецької області датовано 28 березня 2017 року. Суд затвердив угоду про визнання провини від 21 березня між Кашкіним і військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом.

Фото: strana.ua

Кошти конфісковано з рахунків Ощадбанку і ПриватБанку. Значна їхня частина - це облігації внутрішньої держпозики.

Аркадій Кашкін - екс-директор компанії "Газ України-2020" Сергія Курченка.

Фото: strana.ua

У п'ятницю генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу згадав, що один з членів угруповання Януковича "дав повні викривальні свідчення на керівництво, способи і методи розкрадання, на конкретні фірми і рахунки у світі, а також подальше їх використання в Україні". Краматорський суд зважив на це і засудив обвинуваченого умовно. Він і суддя, який виносив рішення про конфіскацію, перебувають під захистом, додав Луценко.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко і секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у п'ятницю на спільному брифінгу повідомили, що набуло чинності рішення суду останньої інстанції про конфіскацію арештованих 1,5 млрд доларів Януковича і його оточення.

У січні 2015 року Держфінмоніторинг повідомляв, що заблокував $1,42 млрд на рахунках компаній, пов'язаних з екс-президентом Януковичем, його близькими, чиновниками колишнього уряду і пов'язаними з ними особами. До червня обсяг заблокованих коштів перевищив $1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram