ГоловнаПолітика

Суд конфіскував у держбюджет $1,5 млрд Януковича і його оточення (оновлено)

Кошти переказують на рахунки Держказначейства.

Суд конфіскував у держбюджет $1,5 млрд Януковича і його оточення (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Суд конфіскував у держбюджет 1,5 млрд доларів, арештовані на рахунках колишнього президента Віктора Януковича і його оточення.

Про це повідомили генеральний прокурор Юрій Луценко і секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов на спільному брифінгу.

"Сьогодні набуло чинності рішення суду останньої інстанції про конфіскацію арештованих коштів Януковича і його оточення", - повідомив Луценко.

За його словами, конфісковано близько 1,5 млрд доларів, які зараз переказують на рахунки Державного казначейства.

"З огляду на те, що так і не змогла Верховна Рада прийняти це рішення (про спецконфіскацію коштів Януковича, - ред.), хочу подякувати генеральній прокуратурі, особисто генпрокурору Юрію Луценку, за те, що вони без зайвого піару професійно відпрацювали справу і отримали не просто рішення про попередню конфіскацію, а вирок суду, остаточне рішення про зарахування цих коштів на рахунки Держказначейства - в держбюджет", - заявив Турчинов.

Секретар РНБО також зазначив, що частина конфіскованих коштів піде на фінансування оборонного держзамовлення, суб'єктів сектору безпеки і оборони, частина - на фінансування соціальних програм.

Нагадаємо, в січні 2015 року Держфінмоніторинг повідомляв, що заблокував $1,42 млрд на рахунках компаній, пов'язаних з екс-президентом Януковичем, його близькими, чиновниками колишнього уряду і пов'язаними з ними особами. До червня обсяг заблокованих коштів перевищив $1,5 млрд.

4 травня розпочнеться суд за звинуваченням Януковича в держзраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram