ГоловнаПолітика

"Газпром" назвав дату винесення вердикту щодо спору з "Нафтогазом"

Рішення за двома позовами очікують 30 червня.

"Газпром" назвав дату винесення вердикту щодо спору з "Нафтогазом"
Фото: EPA/UPG

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма винесе рішення з приводу спору "Газпрому" і "Нафтогазу України" 30 червня 2017 року, йдеться в аудіозвіті російської компанії, оприлюдненому в четвер.

"Усні слухання у справі відбулися, сторони представили заяви за підсумками слухань 11 листопада 2016 року, винесення рішення арбітрами планується 30 червня 2017 року", - сказано в документі.

Як очікує "Газпром" 30 червня 2017 року арбітри винесуть рішення за двома спорами - щодо контрактів на закупівлю і на транзит газу. Раніше рішення за контрактом на поставку газу очікували в квітні, за транзитним контрактом - у червні.

Нагадаємо, сумарні позовні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" становлять близько 50 млрд доларів: 30 млрд доларів грошова компенсація за переплачену вартість газу і недоотримані доходи від транзиту і ще 15 млрд потенційної вигоди в разі внесення змін до транзитного контракту.

Сумарні вимоги "Газпрому" становлять близько 80 млрд доларів. З них близько 50 млрд доларів - це затребувана компенсація за нормою "бери або плати". Ще 30 млрд доларів "Газпром" може потенційно отримати, а "Нафтогаз" втратити до кінця дії контракту, якщо арбітраж підтвердить правомірність поточної редакції контракту купівлі/продажу газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram