ГоловнаПолітика

Колишнього гендиректора Одеського НПЗ оголошено в розшук

Екс-гендиректор і виконавчий директор Одеського НПЗ причетні до "злочинної схеми Курченка".

Колишнього гендиректора Одеського НПЗ оголошено в розшук
Фото: www.autocentre.ua

Колишнього генерального директора і виконавчого директора Одеського нафтопереробного заводу, причетних до махінацій з нафтопродуктами в "злочинній схемі Курченка", оголошено в розшук.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

"Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Так, слідчим суддею Приморського районного суду м. Одеси за результатами розгляду клопотань обласної прокуратури про заарештування колишніх Генерального директора та виконавчого директора ПАТ "Одеський НПЗ", надано дозвіл на їх затримання, доставку до суду для обрання запобіжного заходу. Зараз двох колишніх посадових осіб заводу оголошено в розшук. За наявною інформацією, зазначені особи ховаються на території Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначені топ-менеджери підозрюються в ухиленні від сплати податків у складі злочинної організації з використанням можливостей Одеського нафтопереробного заводу, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 2 млрд грн податків і зборів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 - ч. 3 ст. 212, 366 КК України).

Нагадаємо, приморський районний суд Одеси в суботу, 22 квітня, заарештував екс-заступника гендиректора Одеського НПЗ Дмитра Веремеєва. Він фігурував у схемі Курченка за незаконну торгівлю нафтопродуктами.

Одеський НПЗ деякий час входив до складу групи "ВЕТЕК" Сергія Курченка, який купив його у російського "Лукойлу".

У 2012-2014 роках на територію України з видом подальшого транзиту ввозили нафтопродукти, які в дійсності продавалися в країні без сплати податків і зборів. Перевалка здійснювалася через термінал ТОВ "Лагуна-Рені".

Нагадаємо, що Сергій Курченко проходить підозрюваним у декількох кримінальних справах. Зокрема, йому закидають розкрадання 5,6 млрд гривень, які належали Національному банку, Укргазбанку, ПАТ "Аграрний фонд", вкладникам Брокбізнесбанку і Реал Банку, а також понад 2 млрд гривень при операціях зі зрідженим газом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram