ГоловнаПолітика

Без слова "гендер" Стамбульська конвенція не буде вважатися ратифікованою, - Суслова

"Ми не підтримуємо перекроювання Конвенції по-своєму".

Без слова "гендер" Стамбульська конвенція не буде вважатися ратифікованою, - Суслова
Фото: solydarnist.org

Народні депутати планують виключити з проекту ратифікації Стамбульської конвенції всі поняття, пов'язані з гендером, але в такому разі документ не буде вважатися ратифікованим. Про це розповіла нардеп від БПП Ірина Суслова в інтерв'ю LB.ua.

"Мені відомо, що нардепи - представники МФО «Рівні можливості» обговорювали ці питання з Радою Церков. Я, на жаль, не змогла бути присутньою на цій зустрічі, тому що перебувала в цей час на засіданні Сесії ООН. Знаю, що обидві сторони намагалися дійти консенсусу. Попередньо, під час розгляду питання про ратифікацію Стамбульської конвенції в парламенті під стенограму озвучили, що буде виключено з проектів поняття «гендер», «гендерно-обумовлене насильство», «гендерна ідентичність» і все, що пов'язано з гендером", - розповіла Суслова.

"Звичайно, ми не підтримуємо перекроювання Конвенції по-своєму. Наполягаємо, щоб міжнародний документ було ратифіковано в тому вигляді, в якому він ратифікований усіма країнами-членами ЄС. Або ти ратифікуєш його так, або це не вважається ратифікацією", - зазначила депутат.

Нагадаємо, Україна підписала Стамбульську конвенцію в 2011 році, її ратифікація є зобов'язанням України перед Радою Європи і необхідна для повноправного членства в ЄС.

17 листопада 2016 року Верховна Рада вирішила не ратифікувати конвенцію Ради Європи проти насильства стосовно жінок і домашнього насильства через наявність у ній понять "гендер".

7 березня 2017 року представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій заявили, що ратифікація Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція) несе в собі серйозні ризики для українського суспільства і сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram