ГоловнаПолітика

Кандидат на посаду голови ДБР Горащенков: Конкурс слід розблокувати

Зволікання з проведенням конкурсу викликає підозри про можливий тиск на комісію, говорить Горащенков.

Кандидат на посаду голови ДБР Горащенков: Конкурс слід розблокувати

Кандидат на посаду директора Державного бюро розслідувань Олексій Горащенков закликав конкурсну комісію, яка здійснює відбір на посади в ДБР, повторно звернутися до Кабміну для термінового затвердження порядку проведення тестування на поліграфі з метою прискорити визначення результатів конкурсу. Про це йдеться в його зверненні до конкурсної комісії.

Встановлення Порядку проведення психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа передбачено ст. 26 Закону України «Про Державне бюро розслідувань». Як зазначалося в ЗМІ, зволікання із затвердженням порядку такого дослідження значно затримує процес створення ДБР і може стати причиною зриву термінів початку роботи нового відомства, що, відповідно до закону, повинна початися щонайпізніше 20 листопада 2017 року.

«Звернення членів Конкурсної комісії до Кабінету Міністрів про необхідність якнайшвидшого затвердження такого Порядку ігноруються, порушуються встановлені законом терміни проведення спецперевірки кандидатів і їх люстраційної перевірки. І це вже не кажучи про необхідність прийняття парламентом низки важливих законодавчих змін у чинне законодавство з метою забезпечення такої діяльності ДБР, якої від нього очікує українське суспільство», - заявив Горащенков.

На думку Горащенкова, боротьба кандидатів на посади керівництва ДБР уже давно вийшла за межі Конкурсу, а зволікання Конкурсної комісії з проведенням психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа тільки підсилює відчуття про можливий зовнішній тиск на процес обрання керівництва ДБР.

«Останнім часом щодо мене в різних ЗМІ та електронних виданнях невідомими мені особами поширюється неправдива інформація з метою моєї дискредитації перед членами Комісії зокрема і українським суспільством в цілому. Цей тиск на мене і членів моєї сім'ї почався з того моменту, як деякі журналісти самостійно визначили окремих прохідних кандидатів на посаду директора ДБР, ігноруючи той факт, що насправді фіналістів 19 осіб. Я вважаю цей тиск не тільки добре спланованою і спрямованою на мене атакою з метою дискредитації і заниження моїх шансів на перемогу, а й прямим тиском на членів конкурсної комісії, що має на меті сформувати в них хибне враження про мою особистість», - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram