ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру гендиректору СхідГЗК у справі Мартиненка

Вирішується питання про запобіжний захід для Олександра Сорокіна.

НАБУ повідомило про підозру гендиректору СхідГЗК у справі Мартиненка
Александр Сорокин

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру гендиректору держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" Олександру Сорокіну.

Про це на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Учора детективами НАБУ разом з прокурорами САП було повідомлено про підозру генеральному директору СхідГЗК, зараз прокурорами і детективами вирішується питання про обрання для нього запобіжного заходу", - сказав він.

За словами Ситника, це п'ятий підозрюваний у справі.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Справа стосується постачання 601 тонни уранового концентрату на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". За даними НАБУ, казахстанський постачальник продав сировину посереднику - австрійській компанії Steuermann - за 57,47 млн доларів, а СхідГЗК потім викупив її за 74,75 млн доларів. Steuermann пов'язана з Мартиненком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд заарештувати Мартиненка на два місяці з можливістю виходу під заставу 300 млн гривень. Для Сергія Переломи САП вимагала заставу 100 млн грн. Але суд вирішив відпустити обох на поруки.

СхідГЗК - найбільше в Європі урановидобувне підприємство, єдине в Україні, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво уранового оксидного концентрату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram