ГоловнаПолітика

Суддю Чауса відпустили під домашній арешт

Рішення про видачу судді Україні можуть ухвалити цього тижня.

Суддю Чауса відпустили під домашній арешт
Николай Чаус
Фото: podrobrosti.ua

Суд Молдови змінив запобіжний захід для судді Миколи Чауса з утримання під вартою на домашній арешт, підтвердила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у фейсбуці.

Таке рішення ухвалено, враховуючи перебування Чауса під вартою понад місяць і відсутність можливості впливати на перебіг слідства.

"За інформацією Антикорупційної прокуратури Молдови, цього тижня суд Молдови розгляне апеляцію прокуратури на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для судді Миколи Чауса і видачу українським правоохоронним органам для здійснення правосуддя", - сказано в повідомленні САП.

Нагадаємо, що суддю Чауса 28 лютого затримали в Молдові за запитом Генпрокуратури України. Його підозрюють в отриманні в серпні 2016 року $150 тис. хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув у скляні банки, одну з яких устиг закопати.

Чауса не затримали через його суддівський імунітет, він устиг утекти у Крим, окупований Росією. 6 вересня з нього зняли недоторканність. 12 вересня НАБУ оголосило його в усеукраїнський розшук, а 14 листопада Чауса почав шукати Інтерпол.

У січні Солом'янський районний суд Києва заочно заарештував Чауса і встановив заставу в розмірі 3,7 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram