ГоловнаПолітика

У справі Мартиненка допитали трьох міністрів енергетики

Насалик взяв на себе зобов'язання ініціювати аудит контракту з Steuermann.

У справі Мартиненка допитали трьох міністрів енергетики
Фото: facenews.ua

У кримінальній справі Миколи Мартиненка допитали трьох міністрів енергетики - Юрія Продана (2014), Володимира Демчишина (2014-2016) і Ігоря Насалика (с 2016).

Про це пише Ліга.net.

Всі вони сказали, що їм не було відомо про закупівлю уранового концентрату за кордоном.

"Більш того, Насалик взяв на себе зобов'язання ініціювати аудит і вжити всіх заходів для того, щоб розірвати цей контракт. Але, на жаль, Насалик не знає головного. Не вдасться. Він полягає в таких умовах, що якщо буде розірваний, держпідприємство повинне заплатити $20 млн", - цитує видання прокурора Ігоря Симківа.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року НАБУзатримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка і голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їм інкриміновано виведення 17,2 млн доларів з держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Справа стосується постачання уранового концентрату на ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". За даними НАБУ, казахстанський постачальник продав 301 тонну сировини посереднику - австрійській компанії Steurmann - за 57,47 млн доларів, а СхідГЗК потім викупив його за 74,75 млн доларів. Steurmann пов'язана з Мартиненком.

22 квітня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід для Мартиненка у вигляді особистої поруки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram