ГоловнаПолітика

Мартиненко вважає справу проти нього сфальсифікованою за вказівкою директора НАБУ

Колишній нардеп нагадав, що добровільно відмовився від мандата.

Мартиненко вважає справу проти нього сфальсифікованою за вказівкою директора НАБУ
Фото: espreso.tv

"Звинувачення проти мене сфальсифіковані за вказівкою директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника. Ця справа є політичною і не підкріплена ніякими доказами", - так колишній народний депутат Микола Мартиненко прокоментував вручення йому підозри детективами НАБУ.

"Я ще в 2015 році добровільно відмовився від депутатського мандата, щоб НАБУ перевірило фейкові звинувачення на мою адресу, тиражовані за гроші. Я нікуди не ховаюся, перебуваю в Україні і надам усі свідчення. Однак директор НАБУ Ситник вирішив пропіаритися, він хоче переключити увагу з провалів у роботі НАБУ і своєї політичної заангажованості", - заявив Микола Мартиненко в оприлюдненому відеокоментарі, повідомляє його прес-служба.

Раніше адвокат Мартиненка Петро Бойко назвав абсурдом твердження детективів НАБУ, що Мартиненко міг утекти з України, і в зв'язку з цим вимагали його арешту. "Він добровільно відмовився від депутатської недоторканності й постійно наголошував, що перебуває в Україні та готовий надати слідству інформацію з будь-яких питань. А влітку минулого року він навіть публічно заявляв про готовність здати свій закордонний паспорт", - зазначив адвокат.

"Захист доведе в суді повну безпідставність будь-яких підозр щодо Миколи Мартиненка. Більше того, ми будемо домагатися притягнення до кримінальної відповідальності фальсифікаторів з НАБУ і з Солом'янського райсуду на кшталт одіозного судді Бобровника. Ми прогнозували і прогнозуємо, що питання про обрання запобіжного заходу «випадково» потрапить до згаданого Бобровникова, проти якого НАБУ порушувала справу і який слухняно виконує всі вказівки НАБУ", - зазначив адвокат.

У поширеній вчора заяві "Народний фронт" зазначив, що затримання НАБУ Миколи Мартиненка, який добровільно склав мандат півтора року тому для неупередженого розслідування, є "ознакою вибіркового правосуддя і політично мотивованих дій антикорупційних органів. Незважаючи на те, що досі кошти та активи, виведені Януковичем, так і не стали предметом розслідування НАБУ, бюро переслідує політика з послідовною українською й антиросійською позицією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram