ГоловнаПолітика

Нацрада заборонила дитячий телеканал Multimania TV

Причиною стала російськомовна реклама.

Нацрада заборонила дитячий телеканал Multimania TV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 20 квітня заборонила трансляцію в Україні телеканалу Multimania TV.

Як повідомляють на сайті Нацради, на сайті телеканалу Multimania TV (www.multimania.tv.) відсутні будь-які відомості про те, що це латвійський телеканал, зате розміщено тільки російські дозвільні документи, зокрема свідоцтво про реєстрацію і ліцензію Федеральної служби нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд).

Також під час моніторингу телеканалу було зафіксовано трансляцію російськомовної неідентифікованої комерційної інформації (реклама або спонсорська інформація).

"Відповідно до українського рекламного законодавства, трансляція/ретрансляція зарубіжних телепрограм, які містять рекламу і походять із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення і не є країнами Європейського Союзу, заборонена", - сказано в повідомленні Нацради. Росія цю конвенцію не ратифікувала.

Зазначено, що український регулятор звернувся до Національної ради з питань електронних медіа Латвійської Республіки за роз'ясненням щодо ситуації з європейською юрисдикцією телеканалу Multimania TV, на що отримав відповідь, що 1 грудня 2016 року ліцензію ТОВ Voxell Baltic (Латвія) на мовлення для програми Multimania було анульовано.

"З огляду на такі обставини, Національна рада постановила вилучити телеканал Multimania TV з переліку програм, дозволених для ретрансляції", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, зараз в Україні заборонено близько 35 російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram