ГоловнаПолітика

Знайдено рішення для сміттєвої кризи у Львові (оновлено)

20 міст області погодилися приймати ТПВ на свої полігони протягом двох років.

Знайдено рішення для сміттєвої кризи у Львові (оновлено)
Фото: 032.ua

Кабінет Міністрів у співпраці з Львівською обладміністрацією і місцевими органами самоврядування Львівської області знайшли рішення проблеми утилізації твердих побутових відходів зі Львова, повідомляють на сайті уряду.

"Сміття з міста буде вивозитися і утилізуватися на полігонах інших міст Львівської області на той час, поки Львівська міська рада прийме остаточне системне рішення щодо способу подальшої утилізації ТПВ, що утворюються в місті", - сказано в повідомленні.

Домовленості про прийом сміття зі Львова на полігони області будуть закріплені в Меморандумі про співпрацю між Львівською обладміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони або звалища захоронення твердих побутових відходів.

Документ підпишуть сьогодні, 21 квітня, в присутності віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона голова Львівської ОДА, голова Львівської обласної ради та голови міських рад Львівської області.

Оновлення. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", згідно з меморандумом, підписаним у п'ятницю у Львові, сміття з міста протягом двох найближчих років будуть приймати полігони 20 міст області.

Влада Львова і кожного з міст-підписантів тепер повинні укласти договори про конкретні об'єми сміття, які будуть приймати протягом двох років.

Зі свого боку Львів взяв на себе зобов'язання виділити у 2017 році 70 млн гривень на роботу полігонів і на вирішення низки соціальних проблем у містах-підписантах. Ще 30 млн грн на роботу полігонів будуть виділені з бюджету Львівської області. Такі самі суми будуть виділені у 2018 році. Загальна сума фінансування для 20 міст на 2017-18 роки становить 207,5 млн грн.

Прогнозують, що об'єм відходів, який щодня вивозитимуть зі Львова, складе 580 куб. м. Очікується, що найбільше сміття можуть прийняти Новояворівськ (80 тонн), Самбір (70 тонн), Миколаїв (60 тонн), Дрогобич (50 тонн), Стрий і Червоноград (по 40 тонн).

Нагадаємо, у Львові вже майже рік тривають проблеми з вивезенням сміття. Відколи через пожежу закрили міське звалище, Львів з великими труднощами вивозить сміття на інші полігони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram