ГоловнаПолітика

Рада прокурорів виступила за доукомлектацію чинного складу замість обрання нового

"Існує ризик двовладдя і конкуренції між новим і старим складом".

Рада прокурорів виступила за доукомлектацію чинного складу замість обрання нового
Фото: Сергей Нужненко

Рада прокурорів виступає за додаткову комплектацію діючого складу ради замість обрання нової.

Про це повідомив на прес-конференції голова Ради прокурорів Валентин Брянцев.

"Ми намагаємося винести на розгляд конференції те, що не повинно стояти питання про обрання заново членів Ради прокурорів, а повинно бути питання про дообрання членів ради, щоб не було сумнівів ні в повноваженнях нових членів, ні в повноваженнях тих членів, які були призначені у 2016 році", - сказав він.

Він нагадав, що у квітні 2016 року відбулася Всеукраїнська конференція працівників прокуратури, де були обрані 11 членів Ради прокурорів і п'ять членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокуратури (КДК).

За словами Брянцева, на цей момент Рада прокурорів не має кворуму.

"На сьогодні Рада прокурорів кворуму не має, оскільки троє з призначених членів Ради займають адміністративні посади, що автоматично означає втрату статусу члена Ради прокурорів, оскільки тільки рядовий прокурор може бути членом ради. Це офіційна інформація, а неофіційна - ще кілька членів з різних причин не вважають за доцільне відстоювати той вибір, який був зроблений у 2016 році", - додав він.

Брянцев зазначив, що в разі обрання 11 нових членів Ради 26 квітня існує ризик двовладдя і конкуренції між новим складом і обраним у 2016 році.

Нагадаємо, термін повноважень членів Ради прокурорів становить п'ять років без права повторного обрання. До Ради прокурорів повинні входити 11 співробітників прокуратури, зокрема 2 представники від Генпрокуратури, 4 - від регіональних прокуратур і п'ять - від місцевих прокуратур. Ще двох членів ради має обрати з'їзд вищих юридичних навчальних закладів.

Усього Рада прокурорів складається з 13 осіб.

У квітні відбудеться третя всеукраїнська конференцію прокурорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram