ГоловнаПолітика

Пашинський заявив про втрату боєприпасів на $1 млрд у Балаклії

Раніше збитки оцінювали у 220 млн гривень.

Пашинський заявив про втрату боєприпасів на $1 млрд у Балаклії
Фото: mil.gov.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що пожежа на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії Харківської області знищила боєприпаси на 1 мільярд доларів.

"У чому трагедія Балаклії? Лежали десятки тисяч боєприпасів боєздатних і десятки тисяч боєприпасів небоєздатних. Коли пішла ця ланцюгова реакція, ми втратили на 1 мільярд доларів боєприпасів. Це неприпустимо, тому що ми не така багата країна", - заявив він в ефірі "5 каналу".

Нагадаємо, 23 березня вночі на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігали 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% із них. Збиток від вибухів оцінили у 220 млн гривень. З урахуванням збитків промпідприємств сума може сягнути 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram