ГоловнаПолітика

Кабмін доручив поліції і Нацгвардії взяти під охорону всі суди

Під цілодобовою охороною НГУ повинні перебувати 229 приміщень, а НПУ - 144.

Кабмін доручив поліції і Нацгвардії взяти під охорону всі суди
Фото: goodvin.info

Кабінет Міністрів доручив Національній поліції і Національній гвардії взяти під охорону всі приміщення судів.

Відповідний проект постанови схвалено на засіданні уряду.

Згідно з документом, затверджено перелік судів, органів і установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами НГУ і НП. Зокрема, Нацгвардія забезпечує цілодобову охорону приміщень усіх судів, розташованих в обласних центрах, а Нацполіція - всіх інших приміщень судів, зокрема, цілодобовою охороною забезпечують усі суди, які перебувають в категорії підвищеної небезпеки з урахуванням справ, які розглядають ці суди, а також їх територіальним розташуванням (зона проведення антитерористичної операції, прикордонні території і ін.).

Охороною в денний час забезпечують всі інші приміщення судів з умовою використання сигналізації, що працює в нічний час.

"Тож під цілодобовою охороною Нацгвардії повинні перебувати 229 приміщень судів, інших органів і установ системи правосуддя; під цілодобовою охороною поліції повинні бути 144 приміщення судів, інших органів і установ системи правосуддя. Під охороною Нацполіції в денний час повинні перебувати 396 приміщень судів", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко надав держохорону голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку у зв'язку з нападом на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram