ГоловнаПолітика

88% топ-менеджерів назвали Україну корумпованою

Це найгірший показник серед 41-ї країни.

88% топ-менеджерів назвали Україну корумпованою
Фото: dw.de

Компанія EY (раніше Ernst & Young) замовила дослідження в 41-й країні Європи, Близького Сходу, Африки та Індії. Члени ради директорів, керівники середньої і вищої ланки відповідали на запитання, чи поширені корупція/хабарництво в їхній країні. Дослідження проводили і в Україні, де було опитано 100 співробітників компаній. 88 із них відповіли ствердно, що стало найгіршим показником серед усіх країн.

Про це повідомляють на сайті EY.

Крім того, 37% респондентів заявили, що готові запропонувати грошову винагороду в обмін на укладення або продовження контракту.

Діяльність контролюючих органів у сфері боротьби з корупцією позитивно оцінили лише 12% опитаних.

При цьому майже третина респондентів вірять у те, що притягнення до кримінальної відповідальності окремих співробітників сприятиме запобіганню шахрайства, хабарництва та корупції серед керівництва.

"Це дуже тривожні показники, на які варто звернути увагу політичному істеблішменту і, зокрема, представникам законодавчої, виконавчої та судової влади України. Необхідно суттєво посилити заходи боротьби з корупцією, важливими компонентами якої повинні стати незалежність судової системи, запобігання конфлікту інтересів і прозорі практики корпоративного управління в державному секторі. Закликів до етичної поведінки з боку керівництва може бути недостатньо. Необхідні конкретні дії і показові приклади особистої відповідальності на найвищому рівні", - заявив Олексій Кредісов, керуючий партнер компанії EY в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram