ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив програму співпраці з НАТО на 2017 рік

Метою програми є наближення України до стандартів НАТО.

Порошенко затвердив програму співпраці з НАТО на 2017 рік
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко своїм указом 8 квітня затвердив Річну національну програму співробітництва Україна - НАТО на 2017 рік.

Як йдеться на сайті голови держави, в цьому році програма суттєво оновлена, так її підготовка велася відповідно до нового порядку, затвердженого в грудні 2016 року.

Програма включає заходи з проведення реформ у всіх важливих сферах функціонування держави: від сектора безпеки і оборони до ключових соціально-політичних і правових реформ, боротьби з корупцією та децентралізації. Метою цих перетворень є наближення України до стандартів НАТО.

Програма-2017 передбачає розвиток політичного діалогу України з НАТО і посилення комплексного практичного співробітництва з Альянсом із залученням експертних, фінансових, матеріально-технічних та інших можливостей НАТО та держав-членів альянсу для посилення обороноздатності України та можливостей протидіяти російській агресії.

Вона також спрямована на виконання рішень, прийнятих за результатами засідання комісії Україна - НАТО на рівні голів держав і урядів 9 липня 2016 року у Варшаві. Зокрема, йдеться про посилення підтримки нашої країни шляхом реалізації комплексного пакету допомоги НАТО для України, в тому числі проектів у рамках, що відповідають трастовому фонду НАТО.

Координацію роботи з виконання річної національної програми покладено на Кабінет Міністрів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram