ГоловнаПолітика

Центри з видачі закордонних паспортів відновили роботу

Вилучене СБУ обладнання замінили новим.

Центри з видачі закордонних паспортів відновили роботу

Центри з видачі закордонних паспортів держпідприємства "Документ" відновили роботу.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив прес-секретар підприємства Володимир Поліщук.

"Завдяки технічним працівникам ДП "Документ" і телекомунікаційної компанії, після того як вони всю ніч працювали, роботу паспортних сервісів і центрів надання адміністративних послуг відновлено. Людина може приїжджати в наші паспортні сервіси й оформляти або отримувати закордонні біометричні паспорти", - повідомив він.

За його словами, обладнання та маршрутизатори були вилучені СБУ, однак їх вдалося замінити новими.

Речник СБУ Олена Гітлянська, своєю чергою, повідомила, що спецслужба проводила обшуки в компанії-субпідрядника.

"Ми не вилучали сервісне обладнання в Державній міграційній службі. Йдеться про субпідрядника, який розробляв програмне забезпечення та залишив собі несанкціонований доступ до ресурсів ДМС. Тому було видалено сервер тільки цього одного державного підприємства, і вплинути на роботу системи це ніяк не могло. Це витік інформації з обмеженим доступом, і мова тільки про обшуки і вилучення серверів цієї приватної компанії. Назву ми поки не будемо оголошувати, зараз триває слідство", - повідомила вона.

Нагадаємо, 6 квітня всі центри "Паспортний сервіс", де українцям надаються послуги з оформлення закордонних паспортів, призупинили роботу через технічні причини. У ДП "Документ" заявили, що паспортні центри не працювали через вилучення СБУ серверів у телекомунікаційних компаніях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram