ГоловнаПолітика

Секретар міськради Дніпра від "Самопомочі" погрожує керівництву своєї партії

Мішалов вважає, що йому мстять за відмову Дніпра приймати львівське сміття.

Секретар міської ради Дніпра, член фракції "Самопоміч" В'ячеслав Мішалов виступив із публічною заявою на офіційному сайті міської ради та записав відповідне відеозвернення, в якому він дав свою відповідь на звинувачення в корупції, повідомляють "Українські новини"

Скандал розгорівся після того, як 31 березня, рішенням виконавчого комітету партії "Самопоміч" членів фракції "Самопоміч" у міськраді Дніпра В'ячеслава Мішалова (секретар міськради) і Артема Хмельникова (голова бюджетної комісії, голова фракції) було виключено з партії через імовірну корупційну діяльність на займаних посадах. Їм було рекомендовано піти у відставку з посад і скласти мандати депутатів міськради.

У заяві В'ячеслава Мішалова, зокрема, міститься погроза керівництву "Самопомочі" опублікувати якісь матеріали, здатні "знищити політичні кар'єри".

"Я закликаю лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового втрутитися, провести чесне розслідування і дати по руках тим, хто займається розвішуванням ярликів. Ми не можемо говорити про справедливість, розділяючи один одного на угодних і неугодних людей. Так само наполягаю на тому, щоб мені перестали мстити за те, що Дніпро перестав приймати львівське сміття, не підтримав блокаду ОРДЛО, збирався будувати новий аеропорт. Давайте не будемо забувати про те, який внесок і хто з нас зробив для досягнення партійних цілей. Зараз ні в кого немає права ставити свої політичні амбіції вище за закон, вище за інтереси людей. Той, хто хоче спекулювати інформацією, що межує з ідіотизмом, і намагається привернути увагу нібито гучними темами, космічними цифрами, повинен розуміти: в місті Дніпро є люди, здатні відповісти на ці звинувачення. І це будуть уже не порожні заяви. Я готовий представити чіткий, підкріплений необхідними документами фактаж, здатний знищити політичні кар'єри тих, що так ними дорожить", - заявив В'ячеслав Мішалов.

Крім того, Мішалов вважає, що численні матеріали в ЗМІ, в яких містилася інформація про корупцію в міській раді Дніпра, мають замовний характер. "Проплачені ЗМІ, різного роду провокації і брудна брехня - все це марна трата часу і ваших грошей. Розхитати ситуацію в Дніпрі не вдасться!" - сказав він.

У середині березня голова виконавчого комітету "Самопомочі", народний депутат Олег Лаврик надіслав звернення до голови НАБУ з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів сім'ї секретарем Дніпровської міської ради В'ячеславом Мішаловим.

Нагадаємо, після того як В'ячеслав Мішалов був обраний за списком партії "Самопоміч" до міської ради, а в березні 2016 року зайняв крісло секретаря міської ради, компанії його батька почали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста. У період з березня по листопад 2016 року компанії, що мають стосунок до Дмитра Мішалова - батька секретаря міської ради, виграли тендери на загальну суму 466 мільйонів гривень.

У листопаді 2016 року за результатами тендеру місто замовило ТОВ "Завод "Майстер-Профі" капітальний ремонт Центрального мосту через річку Дніпро за 177, 79 млн грн. Серед усіх тендерних заявок пропозиція фірми Мішалова-старшого була однією з найдорожчих, проте саме вона виявилася найпривабливішою для міста.

Крім фірм Дмитра Мішалова, бюджетні гроші дістаються і структурам самого секретаря міської ради. За даними видання "Наші гроші", фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 млн гривень за проведення мережі Інтернет у міські школи і за розробку системи, яка повинна підвищити прозорість міської влади перед городянами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram