ГоловнаПолітика

На посаду аудитора НАБУ від Ради оголошено повторний конкурс

Колишній прокурор США Марта Борщ готова взяти участь у конкурсі.

На посаду аудитора НАБУ від Ради оголошено повторний конкурс
Фото: 112.ua

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції оголосив повторний конкурс на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро від парламенту.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу.

"Ставлю на голосування оголошення конкурсу, прийняття заявок до 3 травня", - запропонував голова комітету Єгор Соболєв.

Він також висловив надію, що обраного комітетом кандидата підтримає і Рада.

Соболєв також повідомив, що колишній прокурор США Марта Борщ готова взяти участь у конкурсі.

"Станом на зараз рішення і відповідь надала пані Марта Борщ... Вона прислала офіційну відповідь про те, що вона буде рада взяти участь у такому конкурсі", - сказав він.

Згідно з проектом рішення комітету, в конкурсі можуть узяти участь громадяни всіх країн, якщо вони мають досвід роботи в міжнародних іноземних судах, прокуратурах або органах звинувачення і слідства. При цьому Соболєв підкреслив, що учасники попереднього конкурсу: заступник генерального інспектора Міністерства юстиції США Роберт Сторч і колишній детектив поліції Лондона (Скотланд-Ярду) Найджел Браун - також можуть долучитися, оскільки це не заборонено.

Колишній прокурор Іспанії Карлос Кастренсана і директор Європейського управління боротьби з шахрайством (OLAF) Джованні Кесслер, яких рекомендували громадські організації за квотою Кабінету Міністрів, ще не дали офіційної відповіді.

Нагадаємо, 21 березня Рада вкотре не змогла обрати аудитора НАБУ.

Антикорупційний комітет парламенту спочатку вніс на розгляд одного кандидата - американця Роберта Сторча. Однак 23 лютого під час розгляду цього питання провладні фракції БПП і "Народного фронту" запропонували альтернативного кандидата - приватного британського детектива Найджела Брауна, що зірвало призначення Сторча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram